🎆🙂Va uram o primavara frumoasa! Ai transport gratuit la cos de 260 ron 🎉 Daca nu se potriveste marimea va expediem gratuit o alta marime!

De ce incaltaminte de protectie? ....La ce folos?

De ce incaltaminte de protectie? La ce folos?

Probabil te intrebi si tu lucrul acesta. Hai sa ti spun doar cateva idei. In urma cu multi ani citeam o revista israeliana in care se vorbea despre performantele armatei israeliene. Ceea ce am descoperit m-a fost intrigat. In articol ei puneau castigarea razboiului din golf pe seama a doua lucruri. Nici pe departe nu o sa ti vina sa crezi. Nu era vorba nici despre arme nici despre tehnici nici despre motivatie. Doua motive principale pentru care au castigat razboiul din Golf.

In primul rand succesul s a datorat sosetelor si incaltamintei de protectie Am zis WHAT? Nu se poate! Cum e posibil?
Ca sa poti sa deplasezi o armata intreaga pe jos trebuie ca acei oameni sa fie in stare sa mearga atata drum. Degeaba ai un milion de soldati daca au picioarele umflate sau ii jeneaza papucii toata ziua. Degeaba ai cea mai buna strategie daca jumatate din oameni raman in urma iar cealalta jumatate trebuie sa i care.In popor circula o vorba ,,doar nu-s de mers la biserica" si e folosita pentru a arata ca sunt prea scumpi. Daca ar fi sa luam logic timpul de folosire sau uzura ne vom da seama ca la un eveniment fie ca e nunta, botez etc. timpul pe care il petrecem cu incaltamintea in picioare este mai scurt decat timpul petrecut la munca. La lucru in medie porti in fiecare zi de luni pana vineri in picioare timp de 8 ore (plus inca 2 daca vi si pleci cu aceeasi bocanci). . Cu alte cuvinte esti mai atasat de incaltamintea pe care o porti decat de masina cu care te deplasezi sau de sculele pe care le folosesti. 



Stiai ca si incaltamintea de protectie are numar limitat de kilometri?
Universitatea Michigan State University Extension recomanda schimarea incaltamintei de protectie dupa fiecare 500-800 km de purtare. La un calcul simplu daca faci in medie pe zi 5km la 4-6 luni ar trebui sa-ti achizitionezi o pereche noua.

Al doilea lucru care a contribuit la succesul rasunator a fost protectia capului.
In popor avem multe vorbe de suflet care fac trimitere la cap. ,,unde nu-i cap vai de picioare, ,, umbla cu capul in straita,, capul plecat..... si lista continua. 
Israelienii au inteles ca trebuie sa aiba grija nu doar de picioarele soldatilor ci si de capul acestora. Asa ca au folosit cele mai bune materiale care sa fie rezistente atat la impact sau soc cat si la temperaturi inalte. Insa protectia capului a jucat o importanta majora chiar ma devreme de pe vremea cavalerilor.
 De unde crezi ca vine gestul de a ridica mana pentru a saluta o persoana cunoscuta pe care o intalnesti? Dar in armata gestul de a duce mana in partea laterala a fruntii? Amandoua au o istorie comuna.
    Se spune ca pe vremea cavalerilor coifurile erau prevazute cu viziere de protectie. Atunci cand doi valeri se intalneau ca sa se poata reunoaste unul pe celalalt isi ridicau aceasta viziera. In timp, acest obicei a capatat noi valente. Astfel ca oridecateori cavalerii dar nu numai se intalneau isi ridicau mana in aer ca si cum ar spune ,,imi ridic viziera ca sa ma recunosti, acesta sunt eu,,.
Ca o concluzie, incepe cu securitatea la locul de munca. Ia masurile necesare.

 

 

Categorii

Suport clienti Luni-Vineri 08:00-16:30

0726077442 comenzi.naprotect@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!